Afdrukken

Eventing

In het najaar, het voorjaar en de lente organiseren plaatselijke rijverenigingen en ponyclubs in samenwerking met het provinciaal bestuur LRV-eventingwedstrijden voor de reeksen Aspriranten, Beginnelingen, Licht, Midden en Zwaar bij de paarden en de reeksen 1 tot 5 bij de pony’s. De beste combinaties verdienen  d.m.v. selectiepunten, die ze in de loop van het seizoen bij elkaar sprokkelen, een selectie voor de nationale eventingwedstrijd van LRV.

eventing svenWat is eventing?

Eventing is de meest veelzijdige tak van de paardensport. De combinaties beginnen met een dressuurproef. Rijden nadien een cross-country, waarbij het er op aankomt om binnen de tijd en zonder hindernisfouten rond te rijden. Het afsluitend onderdeel is een jumpingsparcours. Wie de drie onderdelen met het minst aantal strafpunten kan afsluiten, wint de wedstrijd.

Europees Kampioenschap Landelijke Ruiters

Om de twee jaar wordt er een Europees kampioenschap voor ‘Landelijke ruiters’ georganiseerd. Het gaat hier om een CIC2*. In 2015 vindt het EK plaats in het Nederlandse Helvoirt van 20 t.e.m. 23 augustus 2015. Het laatste EK dat in België plaatsvond was dat van 2003 in Minderhout. België won toen goud met het team.