Afdrukken

West-Vlaanderen

logo20prov20west20vlaanderen
VANG03D067 1Van de 40 km lange kust tot het Brugse Ommeland en de Leiestreek kunnen ruiters en paarden hun hartje ophalen. Galopperen langs de waterlijn en dan genieten van het beste bier ter wereld … een trappist van West-Vleteren.

Wie graag te paard de omgeving wil ontdekken, kan gebruik maken van de toeristisch-recreatieve ruiterroutes verspreid over de provincie. Je rijdt overwegend op onverharde paden. Zo vermijd je drukke verkeerswegen of gevaarlijke kruispunten. De routes zijn lusvormig en starten aan een manege of bij een afspanning met ruiteraccomodatie en parkeergelegenheid voor trailers. Een aantal ruiterroutes is ook geschikt voor menners. De routes zijn uniform bewegwijzerd.

Aan het startpunt staat een informatiebord met een overzichtsplan en een korte beschrijving. Voor elke ruiterroute is een brochure beschikbaar met een gedetailleerde kaart en een routebeschrijving.

Trajectwijzigingen ruiterroutes Routechirurg
Wijzigingen Routechirurg

Soms kan het nodig zijn het traject van een route tijdelijk of permanent aan te passen. Bekijk alvast de wijzigingen voor de aanvang van je tocht. Heb je onderweg een probleem vastgesteld? Laat het ons dan weten via het meldpunt routechirurg.

Een kaart kost € 2,00 en je kan ze online bestellen via de webshop van provincie West-Vlaanderen of ze bij Westtoer aankopen tijdens de kantooruren. Ook bij de Diensten voor Toerisme kan je hiervoor terecht.

Hieronder vind je een overzicht per regio van de ruiter- en mennerroutes. 

Een overzicht: 

Het Brugse Ommeland

De Kust

De Leiestreek

De Westhoek