Afdrukken

Antwerpen

Zalig genieten in het groen.. Bossen, dijken of even stoppen aan een cafeetje, bij een statige abdij, met een heerlijk trappistenbier. Ruiterpaden en prachtige stukjes natuur ontdekken langs hoevetjes, molens en kronkelende rivieren. Antwerpen heeft de troeven als het op ruitertoerisme aankomt, kom ze vlug samen met je paard ontdekken …

854campiniaRuiter- en mennetwerk Campinia

Het landelijke karakter en het fraaie groen maken van de Antwerpse Kempen een aantrekkelijk decor voor een dagje paardrijden of mennen.
De naam 'Kempen' vindt zijn oorsprong in het Romaanse 'Campania' of 'Campinia', wat vlakte betekende.

Het ruiter- en mennetwerk Campinia verbindt 353 kilometer ruiterpaden in Mol, Balen, Geel, Meerhout, Dessel en Arendonk.
Je passeert schitterende natuurgebieden als De Maat of Den Diel in Mol, doorkruist het indrukwekkende Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk of ontdekt het spectaculaire duinenlandschap van Recreatiedomein en Natuurpark Keiheuvel in Balen.

Verder serveert het netwerk verbazend veel water. Met onder meer de vallei van de Grote Nete, een blauwe driehoek van kanalen en de talrijke meren en plassen van het 'Kempense Lake District'.

In Arendonk sluit het netwerk aan bij het ruiter- en mennetwerk Taxandria (Baarle, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Turnhout). In Mol en Balen kun je aanpikken bij het ruiter- en mennetwerk Limburgse Kempen.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (bestelcode LR0100 - Prijs 6.50 Euro) 
 Ruiter- en mennetwerk Taxandria
 
582ruiternetwerktaxandriaDoor het landelijke karakter en het vele groen is de grensstreek tussen de Antwerpse Kempen en Nederland geknipt om paard te rijden en te mennen. Maneges, ruitervriendelijke logeeradressen en horecazaken maken van de regio bovendien een gedroomde bestemming voor een ruitervakantie. 
 
Het vernieuwde ruiter- en mennetwerk Taxandria verbindt 190 kilometer prima ruiterpaden in Baarle, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Turnhout. De trajecten kruisen elkaar bij knooppunten, die elk een nummer hebben. Net als bij het populaire fietsroutenetwerk stippel je met behulp van de overzichtskaart diverse trajecten langs de knooppunten uit.
 
Onderweg houden de rechthoekige, bruine bordjes met nummers je op het juiste pad.
 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (bestelcode LR0101 - Prijs 6.50 Euro)