Afdrukken

Kaderopleiding

Met ‘kaderopleiding’ worden opleidingen bedoeld die gericht zijn op het leren lesgeven aan andere ruiters. Cursussen die je vormen als Initiator, Instructeur en Trainer.

LRV had een jarenlange traditie in het aanbieden van kwalitatieve kaderopleiding. Tot 1992 bestonden de Instructeursopleidingen 4e,3e, 2e en 1e klasse. Later organiseerde LRV erkende initiatoropleidingen in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool onder de vorm van basiscursussen 1 tot en met 4. Sinds 2016 eindigde deze traditie, gezien een sportfederatie wettelijk gezien geen kaderopleiding meer zelf kon organiseren. Opleidingen tot Initiator, Instructeur B, Trainer B en Trainer A zullen enkel door de Vlaamse Trainersschool zelf worden aangeboden.

Uiteraard verleent LRV haar volledige medewerking aan de Vlaamse Trainersschool in werkgroepen m.b.t. het inhoudelijk uitwerken van het cursusaanbod en concrete organisatie.

Voor alle informatie over het aanbod aan kaderopleiding paardrijden verwijzen we naar de websites van Sport Vlaanderen, en meer specifiek: De Vlaamse Trainersschool (www.sport.vlaanderen/vts) ) en de opleidingspagina van de Vlaamse Liga Paardensport (www.vlp.be/opleiding) .