Afdrukken

Opleiding

Opleiding, vorming en begeleiding zijn een stokpaardje van de Landelijke Rijverenigingen. In 2015 werd het volledige opleidings-aanbod van LRV gemoderniseerd en aangepast aan de noden van de Vlaamse Trainersschool.

LRV biedt je de kans om bij te leren! Wil jij die kans grijpen dan kan dat in de vernieuwde accomodatie van de Ruiterschool in Oud-Heverlee of op een aantal plaatsen in de verschillende LRV-provincies. We voorzien verschillende cursussen en kampen (nieuw!) met een gevarieerd programma. Je steekt er zeker iets van op! Onze bekwame (gediplomeerde) en enthousiaste begeleiders weten van aanpakken en kijken er naar uit om je te verwelkomen.  

Een overzicht:

Opleidingen 2016

Ons aanbod:

In de provincie en in de Ruiterschool:

Ponykamp - Mini's: We dompelen onze 7 tot 12-jarigen onder in wereld van het ponyrijden. Van opzadelen tot een eerste springlesje. Tijdens deze megaleuke week staan pony's en plezier op de eerste plaats. Je leert op een speelse en veilige manier beter ponyrijden.

Ponykamp - Maxi's: Eén en al ponyplezier. De Maxi's zijn de 12- t.e.m. 16-jarigen. Uoiteraard staat ponyrijden centraal. Maar er staan ook leuke activiteiten en spelletjes op het vijfdaagse programma, zoals: dressuur, springen, een wandeling en binnen- en buitensport.

Cursus A-brevet en cursus B-brevet: Dressuur, Springen aangevuld met praktijk en sport en spel. Drie dagen paard/pony-fun. Je krijgt per dag vier uur rijles aangevuld met theorie ter voorbereiding van het facultatieve examen. Na twee dagen is er op de derde dag mogelijkheid voorzien om het examen A-B-brevet af te leggen.

In de Ruiterschool

Cursus vervolmaking wandelruiters: Puur genieten, amuseren en bijleren dat is de basis. Een portie basisdressuur, basis springen en een beetje theorie toegespits op het buitenrijden.

Cursus Vervolmaking All-round: Ben je minimum 16 jaar? Aan de hand van theorie en praktijk ga je dieper in op je persoonlijke discipline. Naast de pure paardrijlessen is er ook ruimte voor de theorie achter jouw gekozen discipline. Een droom voor de meer gevorderde ruiter of amazone, maar ook beginnende ruiters of amazones kunnen tijdens in deze cursus heel wat opsteken.

Op verplaatsing:

Vervolmaking Eventing (paarden/pony's): Je wordt drie dagen lang ondergedompeld in deze bijzondere en veelzijdige discipline. Crosshindernissen kunnen uiteraard niet ontbreken maar ook je dressuur- en springvaardigheden komen aan bod. Je ook praktische tips over reglementen, opwarming/cooling down, veiligheid, verzorging, ...

 

PLAATSEN - DATA - INSCHRIJVEN (door equester-verantwoordelijken) : www.equester.be / rubriek: cursussen