Afdrukken

Een beetje geschiedenis

LRV werd opgericht in 1937 te Boezinge (West-Vlaanderen) door Kanunnik De Mey. In 1947 telde LRV reeds 44 verenigingen met 320 ruiters. Vooral in de jaren '60 nam het ledenaantal sterk toe en werden over heel Vlaanderen verenigingen opgericht. In 1972 opende LRV ook zijn deuren voor ponyruiters: kinderen vanaf 7 jaar tot 15 jaar konden met een pony aansluiten en deelnemen aan de activiteiten. LRV telt ondertussen meer dan 13.000 leden in meer dan 400 verenigingen.

LRV streeft naar democratisering binnen de paardensport. Iedereen die over een paard of pony kan beschikken, is welkom bij één van de plaatselijke verenigingen, zelfs als je nog niet echt kan paardrijden. Een plaatselijke lesgever biedt een algemene vorming aan. Als lid van een vereniging kan je dan met je vriend(inn)en deelnemen aan alle activiteiten.

coverGroteVolteOver het ontstaan van de Landelijke Rijverenigingen is er een naslagwerk verschenen, namelijk ‘De Grote Volte’.
Meer dan een jaar opzoekwerk en gesprekken met mensen van toen en nu, resulteerden in 208 bladzijden geschiedenis. Voor al wie van ver of nabij betrokken is bij de werking van LRV is ‘De Grote Volte’, Geschiedenis van de Landelijke Rijverenigingen, beslist een aanrader!