Afdrukken

Voorstelling

De vzw Landelijke Rijverenigingen (LRV), is een vereniging van meer dan 400-tal plaatselijke ponyclubs en rijverenigingen. LRV is een Sport Vlaanderen erkende ruitersportfederatie LRV heeft  meer dan 13 000 leden. 

Het accent binnen LRV ligt op het ‘democratisch’ paard- en ponyrijden en het toegankelijk  en laagdrempelig maken van deze sport. 

lrv groepLRV is een vereniging die gedragen wordt door vrijwilligers en dat op alle niveaus.

Elk weekend vinden er wedstrijden plaats, tijdens de week is er ruimte voor oefening en training. Dat gebeurt altijd in een vriendschappelijke sfeer en sportieve sfeer en dat is de grootste troef van LRV. LRV is fier op zijn werking die gestoeld is op passie voor paarden en pony's, vrijwillige inzet en vriendschap.  

In de meeste plaatselijke verenigingen wordt gewerkt aan een degelijke basisvorming. En tenslotte, en dat is misschien nog het belangrijkste: LRV is paardrijden in verenigingsverband. Samen op wedstrijden of naar activiteiten, voor elkaar supporteren, elkaar helpen… dat is waar LRV omdraait. Meewerken aan dit verenigingsgevoel is een opdracht voor iedereen die van ver of heel nabij bij de werking van LRV betrokken is.